Voor de Universiteit van Amsterdam heeft Royal HaskoningDHV het gehele interieur van het informatiecentrum in het gebouw "Rivierstaete" geherstructureerd en opnieuw ingericht.

Het College van Amsterdam heeft haar afdeling ICT samengevoegd met die van de Universiteit. Een groot deel van de 350 werkplekken is ingericht als flexplek. Een deel hiervan bestaat uit "leestafels", waaraan medewerkers met hun laptop voor korte tijd kunnen plaatsnemen om te werken.

Op de 4400 m2 oppervlakte van de tweede verdieping van het gebouw uit 1970, is een inpirerende werksfeer gecreërd. Uitgangspunt is het creëren van een groot aantal open werkplekken waartussen enkele glazen cockpits, projectkamers en pantries zijn gesitueerd.

Feiten & Cijfers

ClientUniversiteit van Amsterdam
Location
Amsterdam
Scope
4.400 m2 bruto vloeroppervlak
Period
2007
Expertise Architectuur, Interieur ontwerp, Projectmanagement