De bouw van dit transferium was de eerste stap in de herontwikkeling van station Barneveld-Noord en omgeving. 

Een parkeergarage en een voetgangersbrug zijn samen in één volume ondergebracht, zwevend boven de grond, en zwenkt met een elegante bocht over de rails.

De eenheid van de compositie wordt versterkt doordat de dubbele hoogte van de parkeergarage wordt doorgezet in de hoogte van de brug. Een krachtige en gelaagde gevel met evenwijdige strepen betsaand uit aluminium buizen die varieren in diameter omhullen de compositie.

Aan de andere kant contrasteert het verhoogde plein met robuuste materialen sterk met de omringende natte gronden en bossages.

Terug naar Architectuur 

Contact

Feiten & cijfers

Klant Gemeente Barnevel
Locatie
Barneveld
Periode
2004 - 2006
Expertise  Architectuur en landschaparchitectuur
Team Oriol Casas (architect), Gijs Wolfs (architect) en Paul Kersten (landschaparchitect)

Gerelateerde markten