The Shell International Exploration and Production complex in Rijswijk has been fully renovated and renewed. Phase 3 of the master plan includes the construction of a learning centre, a laboratory building and the renovation of site utilities.

Shell EPiCentre | Royal HaskoningDHV

The complex has a number of specific functions. The learning centre is the training facility where Shell employees follow training related to the typical activities of Shell EP. The learning centre consists of flexible classrooms, teaching labs, model areas and specifically designed workplaces for 270 students per day and more than 5000 students per year.

Shell EPiCentre | Royal HaskoningDHV

The small scale laboratory has been designed with an eye on transparency and openness, to enhance the interaction between various research departments. This openness results in optimal intra-departmental and information exchange between research employees.

Shell EPiCentre | Royal HaskoningDHV

The large scale laboratory consists of various halls where experiments can take place and is about 21 meters high. This area can accommodate large installations. The outdoor area for experiments is right between both laboratories, a place where open-air structures for experiments can be realised which, due to ventilation or safety considerations, cannot be carried out inside the building.

Shell EPiCentre | Royal HaskoningDHV

ClientShell International Exploration & Production BVPeriod2003 - 2006
LocationRijswijk, The NetherlandsServicesArchitecture, renovation design
Scope33,000 m²TeamRoel Brouwers