Solar Cell Factory Photovoltech

Als gevolg van de toenemende vraag naar zonnecellen, besloot Photovoltech in 2008 om de bestaande fabriek in Tienen met zo’n 27.600 m2 uit te breiden. De nieuwbouw kenmerkt zich door een verticale stapeling van de productielijnen en hoge flexibiliteit.

Op de begane grond zijn alle proces- en gebouwgebonden installaties gesitueerd. Vanuit hier worden alle bovengelegen productievloeren bediend. Door de verschillende verticale schachten aan de buitenzijde van het gebouw te situeren, blijven de vloeren vrij van obstakels en is de interne flexibiliteit beter gewaarborgd.

In order to ensure a sleek building envelope, we designed a curtain like facade which wraps around the shafts. This way, future technical modifications can be made without affecting the building’s appearance.

Om het gebouw een strakke en verzorgde uitstraling te geven, hebben we het volume omtrokken met een vloeiende gevel. Hierdoor worden de schachten weer nadrukkelijk onderdeel van het geheel en kunnen toekomstige aanpassingen eenvoudig in het systeem worden opgenomen.



Back to Architecture


Feiten & cijfers

KlantPhotovoltech
Stand
Tienen
Land
België
Scope
27,600 m2 Bruto Vloeroppervlakte
Periode
2008 - 2010
Expertise Architectuur
TeamRobert Collignon, Stefan Kolen

Gerelateerde markten