Met behulp van een multidisciplinair team, waarin de klant een belangrijke rol speelde, heeft Royal HaskoningDHV het nieuwe Gelreziekenhuis ontworpen.

Het ziekenhuis is binnen een jaar volledig ontworpen en aanbesteed. De basis van het ontwerp houdt rekening met de veranderingen in de vastgoedsector.

Het ziekenhuis is volledig flexibel opgezet zodat het voldoet aan de nieuwe marktprincipes.


Het gebouw is verdeeld in twee hoofdgedeeltes: de ‘Hot Floor’ waar alle technisch-medische voorzieningen zoals operatiekamers en laboratoria zijn gehuisvest, en een andere vleugel waar alle kamers zijn voorzien.

Gebruik van hout en steen markeren de vleugel met daarin alle kamers, ingepast in de natuurlijke omgeving van het Gelre-ziekenhuis. De Hot Floor is duidelijk te onderschieden door het gebruik van staal en glas, waarmee een technische sfeer is gecreëerd.



Terug naar architectuur

Facts & numbers

ClientStichting Gelre ziekenhuizen, Apeldoorn
Location
Zutphen
Scope
26.500 m2 ziekenhuis, ca. 4.500 m2 RGC
Periode
2006 - 2010
Expertise Architectuur, Advies en Ontwerpdiensten, Landschapsarchitectuur, constructie-ontwerp

Gerelateerde markten