Ons ontwerp voor het FOSUN Pharma onderzoeksgebouw combineert drie functions (kantoren, laboratoria en workshops) in één gebouwvolume.

De slimme vervlechting van het gebouwprogramma vormt een katalysator voor innovatie en introduceert synergie tussen de verschillende afdelingen. De collectieve ruimte dient als platform voor interactie tussen de specialisten en is tevens een plek voor concentratie en bezinning.

De uniforme gevel, die als een beschermende huid strak om het volume is getrokken, geeft het gebouw een alzijdig karakter. De gevel biedt privacy aan de onderzoekers in het gebouw en filtert het directe zonlicht.

In tegenstelling tot de uniforme en haast anonieme gevel, vormt de patio de ware identiteitsdrager van het gebouw. Alle gedeelde functies concentreren zich rond deze patio en faciliteren daarmee interacties tussen de onderzoekers. De patio symboliseert de verbinding tussen Aarde, Hemel en Mens. Een belangrijk concept uit de Taiji cultuur.



Vanaf de labvloeren zijn de patio en de gedeelde functies goed waarneembaar, zonder dat ze de functionaliteit en efficientie van het laboratorium negatief beinvloeden.

Back to Architecture 

Feiten & cijfers

KlantFOSUN Pharma
Stand
Shanghai
Land
China
Scope
28,000 m2 Bruto vloeroppervlak
Periode
2014
Expertise Architectuur
TeamStefan Kolen, Roel Brouwers

Gerelateerde markten