11 mrt 2019

Het KPN-gebouw ‘De Link’ in Rotterdam kreeg een twee- en deels drielaagse uitbreiding, gefundeerd op de bestaande parkeerkelder. Het doel om het gebouw toekomstbestendig te maken uit zich in onder andere twee restaurants, een auditorium voor 250 mensen en een winkel. Royal HaskoningDHV was vanaf de eerste schetsen van het project door de architect, V8 Architects, ingeschakeld om mee te denken over de mogelijkheden.

Het uitgangspunt van het project was 'licht bouwen'. Dit houdt in dat er rekenschap gehouden werd met de extra belasting die de uitbreiding met zich mee bracht. Door op een traditionele manier te werken (een staalskelet en een staalplaat-beton-vloer), was de ruim 8 meter lange overspanning haalbaar. De uitbreiding kenmerkte zich door de volledig glazen gevel die 'flirt' met de reeds bestaande schuine zijkant van het gebouw. Welke uitdagingen brachten deze uitbreiding met zich mee? Lees het artikel van Walter van Adrichem in Bouwen met Staal hier.

Als je van gedachte wilt wisselen over dit project kan je contact opnemen met Walter van Adrichem.

Gepubliceerd in: Bouwen met Staal / Auteur: Walter van Adrichem