De Nieuwe Basis is een stichting die ondersteuning biedt aan oorlogsveteranen en -slachtoffers en hun families die zijn blootgesteld aan ernstige stress situaties.

Deze nieuwbouw en nazorgcentrum is ontworpen om een familiaire, vriendelijke en open sfeer uit te stralen, maar aan de andere kant toch een gevoel van geborgenheid op te roepen.

Op de begane grond zijn de trainings- en nazorgfaciliteiten, het restaurant en het atrium gehuisvest. Deze openbare functies zijn gesitueerd in een transparante cirkel die een panoramisch uitzicht biedt op de weelderig groene omgeving.

Als contrast hierop stralen het hotel, de kantoren en de hogere etages een sfeer van privacy uit. Dankzij de visie en missie van De Nieuwe Basis, is tijdens het ontwerpproces veel aandacht aan duurzaamheid besteed.

De insteek van het ontwerp is geïnspireerd op de "C2C ® design methodology".

Terug naar architectuur