For the University of Amsterdam Royal HaskoningDHV remodeled and furnished the information centre in the building “Rivierstaete” in Amsterdam.

The College of Amsterdam has merged its IT department with that of the University. A large part of the 350 working units is installed as a flexible office, of which a number is combined in club tables, at which you can work with a lap top for a short time.
In the 4400 m2 second floor of the 1970 building, an inspiring environment has been created. Starting point was the forming of a number of large working spaces with an open character, in which are situated cockpit for temporarily concentrated work, project rooms and pantry’s with sitting accommodation.

Facts & numbers

ClientUniversity of Amsterdam
Location
Amsterdam
Country
The Netherlands
Scope
4.400 m2
Period
2007
Expertise Architecture, Interior Design, Project Management