The new Basis is a foundation that provides support to veterans, victims and their families who have been exposed to highly stressful situations.

This newly built training and after-care centre has been designed to have a familiar, friendly and open atmosphere, while at the same time offering a sense of shelter.

On the ground floor the training and after-care spaces are housed, as well as the restaurant and atrium. These public functions are placed inside a transparent circle with a panoramic view to the green and lush surroundings.

As a contrast, the hotel rooms and offices on the upper floors have a more private nature. Thanks to the vision and mission of The Basis, much attention was paid to sustainability during the design process.

The design approach has been inspired by the C2C ® design methodology.

ClientStichting de BasisPeriod2009-2013
LocationDoorn, The Netherlands ServicesArchitecture
Scope7.500 m2TeamJan Koelink, Shu-Yan Tang

Contact us

Related markets