With the help of a multidisciplinairy team, in which the client performed a vital role, Royal HaskoningDHV created the new hospital.

Within a year’s time it has been fully designed and tendered. The basic design of the building takes the changes in the industry concerning real estate into account. It is made to fit all flexibility requirements and will serve the new free market principles. 

The building is split up into two main parts: a ‘Hot Floor’ with the technical healthcare functions like operating rooms and laboratories and a wing with all residential areas.

Wood- and stone-like materials indicate the residential wing and make it fit into the surroundings. The Hot Floor is clearly identifiable by steel and glass materials creating a technical atmosphere.

ClientStichting Gelre Ziekenhuizen, ApeldoornPeriod2006-2010
LocationZutphen, The NetherlandsServicesArchitecture, building services, landscape design, structural design
Scope26.500 m2 hospital and 4.500 m2 RGCTeamJan Koelink, Shu-Yan Tang

Contact us

Related markets